Mine Get har kommit

Och nu pratar jag förstås inte om något djur, utan om min Get från Give and Get. Temat i den här omgången var vatten.

Det dök alltså upp ett paket i lådan idag med jättefint innehåll! Min hemliga vän hade tänkt på mig. Jag fick en jättefin omlottkjol för sommarens strandbesök. Mycket fin och välsydd! Dessutom ett tyg till kläder till mig (det är det som är bakgrunden på bilden), och en hel tidning med mönster att välja bland. Perfekt! Jag syr ju mest till barnen men vill gärna sy till mig själv också. Det fanns flera fina mönster i tidningen.

Som sybehör fick jag tråd som matchar tyget och symaskinsnålar.

Pojkarna fick också något - varsitt par jättefina kalsonger och varsin burk såpbubblor (bubblorna kom inte med på bilden). Kalsongerna passade perfekt!Tusen tack min vän för ett genomtänkt och välgjort paket! Jag gissade, öppnade, och såg att jag gissat fel!

Tävlingen är avslutad

Tävlingen "Nytt bloggnamn tack" avslutades för ett tag sedan och jag har gått och smakat på förslagen ett tag. Det har varit lite mycket annat i livet just nu också, vi planerar nämligen att flytta hela familjen sisådär en 85 mil och det finns en del saker att stå i som att sälja hus, ordna ny bostad, förskoleplatser mm. Men Jofotex - nu kommer vi! Inte för att vi ska bo exakt där, men med norrlandsmått mätt kommer Jofotex att vara nästgårds. Vi mäter ju inte riktigt avstånd som andra. ;-)

Men nu tillbaka till det viktiga: Nytt bloggnamn. Efter att ha smakat på förslagen ett tag så kände jag att WilleBus förslag kändes bäst. Så jag kommer inom kort att byta till myssel (en förkortning av Marias hemmapyssel). Tack för alla förslag jag fick!

Den allra första namnlappen med mitt nya namn på ska sitta på ett hemligt plagg till WilleBus. Därför kommer det att ta några veckor innan du får ditt paket pga leveranstid på namnlapparna. Hoppas det är okej.

Hjärtlig triss i hattar


Som tre svampar i skogen.

Sydde triss i solhattar. Storlek 48, 50 och 52. De i storlek 48 och 52 blev presenter till två fina tjejer. Den i storlek 50 är över.
Denna hatt i storlek 50 är till salu. 150 kr + porto. Meddela kontaktuppgifter under inlägget vid intresse.

Sydd i loppisfyndad julgardin samt ekologiskt vitt bomullstyg.

Blixten-byxorBakfickan. Fast sonen envisades med att bära byxorna bak och fram så att han skulle se Blixten hela tiden. Barn...


Framsidan

Material: Chokladbrun Easy cotton från Tygpyssling. Röda kontrastsömmar. Blixten påstrykbart tygmärke köpt på H&M.

Mönster: Samma som tidigare: shortsmönster från Ottobre 3/2008, men med storlek 80 på bredden och förlängda till långbyxor i storlek 110. Har lagt till dubbelt tyg på knäna, samt bredare resår i midjan än i originalmönstret. Bakfickorna är också lite större än i mönstret för att rymma tygmärket.

Har ett par till halvfärdiga här hemma, samma tyg och modell men med orange kontrastsömmar och en orange "Bärgarn" på bakfickan.

+ Att byxmodellen är toppen och tyget skönt.
- Att jag hade tänkt mig att matcha ihop byxorna med denna röda tröjan med Blixten på. Av någon anledning tyckte dock sonen att det var en jättedålig matchning. Han har mycket bestämd uppfattning vad gäller kläder.

Tävling: nytt bloggnamn tack!

Marias Hemmapyssel behöver ett nytt och bättre namn. Hitta på ett namn till mig, och vinn ett hemligt paket som levereras med posten! Paketet anpassas efter vinnaren. 


Svara under inlägget senast söndag 14 juni kl 22:00. Jag bestämmer vem som kom med det bästa förslaget. :-)

  • Det ska gärna vara ett kort namn, helst inte mer än 8-9 bokstäver. 
  • Det får inte vara ett redan upptaget varumärke. 
  • Det ska passa oavsett om man syr till barn eller vuxna. 

Tävlingen är avslutad och jag återkommer angående vem som vinner!


Beskrivning av vetevärmare

Det är flera som frågat om mått på mina vetevärmare. Jag ska försöka beskriva så gott jag kan.Värmaren består av en inre del som i sig består av två ändar med kardborre samt fem delar fyllda med vete.
Dessutom en yttre del som är som ett extra tyglager utanpå själva vetedelen.

Hela längden från ände till ände: 120 cm.
Smalaste delen i änden: 8 cm.
Bredaste delen mitt på: 19 cm.
Antal kanaler för vete: 5 st.
Total mängd vete: 1 kg.
Vete: Hel vete från Saltå Kvarn brukar jag använda.
Överdraget: 60 cm långt. Samma form som inre delen, men kortare.
Kardborre: 26 cm långt i vardera änden. Antingen en 5 cm bred karborre, eller två st parallella. Jag föredrar två parallella och då i bredden ca 2,5 cm.


Den sötaste lilla hatten i stan

Det här var en lite speciell beställning. En liten liten solhatt till en liten liten flicka. En ära att få sy denna!
Önskemålet "vit utsida och färgglatt på insidan" tolkade jag på mitt eget lilla vis och höll tummarna att det skulle gå hem.


Ruben agerar modell...Material: Fem myror tyg från Mairo, rosa tyg med prickar köpt på Ohlssons tyger. Rosa tråd till stickningar. Rosa knytband. En kombination av tyger jag själv blev väldigt förtjust i.
Mönster: Mitt vanliga solhattmönster kört i kopiatorn på förminska. Storlek 37 cm.

Bäst: Att hatten blev så söt
Sämst: Att hatten blev så söt att den var svår att lämna ifrån sig. :-)

Enligt uppgift har den kommit fram till sin nya ägare och passar utmärkt. Roligt att höra! Jag var lite fundersam över storleken för den kändes väldigt liten när den var klar. Det går fort att glömma hur små barn faktiskt är när de är små. När jag tittar på mina 4-åringar nu kan jag omöjligt minnas hur små de faktiskt var när de bara vägde 2,7 kg.

Turkosa stjärnbyxor

Ett par turkosa velourbyxor med bruna stjärnor på. Egentligen såna byxor som man myser i på vintern och har på sig under overallen. Men jag sydde dom lite långa så att dom ska passa i vinter. Trodde tyget skulle komma tidigare men det blev försenat några månader.


Egentligen mer knalligt turkos än vad bilden visar.

+ Att byxmönstret fungerar så bra och att barnen gillar denna byxmodell. Fint tyg!
- Ingen kanonkvalité på tyget direkt

Tyget är från Mjuka tyger.
Storlek 110 + 3cm, samma mönster som tidigare.
Resåren i midjan är 3,4 cm bred och resåren vid fötterna är 1,3 cm bred.

Tips: Knyter ihop overlocktrådarna i grenen där sömmarna ska mötas. Då slipper man nåla och riskera att köra över en nål med kniven. Tips som jag tagit från Malins syblogg. Fungerar alldeles utmärkt!

RSS 2.0