Bytesväska

Har gjort ett byte med Älsklingsfrö, och nu är min del av bytet levererad. Det blev en färgglad dagiskasse enligt önskemål från Marine.Samma material som i denna väska. Nu har Marine och jag nästan likadana väskor, men eftersom tyget är så mönstrat blir det aldrig två helt likadana. Vi bor dessutom ca 78 mil ifrån varandra så det känns helt okej att ha likadana väskor då. :-)

En riktig dagisväska

Den här dagisväskan ska användas till precis det namnet antyder. Frakta kläder och prylar till och från förskolan.
"Vilken tjusig väska mamma" sa ena sonen när han fick se den.

Material: Bondgårdstyget är en stuvbit från Ohlssons, likaså det gula tyget med grå prickar. Den röda snedslån är från Stoff och Stil.


Vetevärmare med kardborre

För ett antal år sedan sydde jag en sådan här vetevärmare med kardborre. Den är en ständig följeslagare sedan dess. Enkel att sätta fast var som helst på kroppen. Värma ryggen, magen, nacken etc. Även då jag bara känner mig frusen brukar jag använda denna. Man blir så varm och go i hela kroppen när man har den på sig. Men nu började min gamla värmare ha gjort sitt så det var dags att sy en ny.


Rosaprickig vetevärmare med ljusgrå kardborre.


Här syns upplägget, en lång vetevärmare med kardborre i vardera änden. Uppdelad i fem sektioner med vete så att det inte glider runt så mycket. Ett överdrag över vetedelen, tvättbart, för att det ska bli lite fräschare.


En detaljbild på tyget.

Material: Rosaprickigt tyg från Ohlssons, stuvbit. Tygkostnad 10-15 kr. Kardborre från Stoff och Stil, 8 kr. Ekologiskt bovete ca 40 kr. Jag använde 1 kg vete. 

Mönster: Egenritat, med inspiration från Lundmyr.

Upp: Snabbsytt, älskar modellen.

Ner: Detta vete doftar inte på samma sätt som det vete jag har i min förra värmare. Då använde jag Hel vete från Saltå kvarn. Men tyvärr kunde jag inte hitta detta vete i butikerna nu. Jag är inte riktigt lika nöjd med den här annorlunda vetedoften även om det inte är något fel på den.

Syrran var här igår och såg värmaren och önskade sig då en likadan i julklapp. Så syrran, om du accepterar den här doften så får du en tidig julklapp redan nu. ;-) Då jagar jag vidare efter "mitt" vete.

Väska till mig

Har sytt en till "dagiskasse", en väska till mig. Dessa är ju så användbara. Den blommiga väskan till exempel fick följa med till Rhodos och där användes den varje dag till badkläder, extrakläder mm som transporterades mellan hotellrummet och poolen och stranden. Nu ville jag ha en till väska i andra färger.Material: Blått molntyg Gunilla Axén, rosa tyg med rosa prickar från stuvlådan på Ohlssons, rosa snedslå från Stoff och Stil.
Mönster: Lika som tidigare väskor, t.ex. den här som jag har som träningskasse.

Det enda väskan inte fungerar för är biblioteksböcker. Eftersom handtaget sitter ihop och inte går att öppna så får man inte ner större barnböcker i väskan.

RSS 2.0