En topp till mig

Det tog ett tag, men nu tror jag att symaskinerna och jag har lärt känna varandra, och toppen är klar.

Lägger ut den här bilden först, för här stämmer färgerna bäst överens med verkligheten. På den bilden är nederkanten ofållad.Sen en livebild efter att den blev klar.


Mönster: Burda modemagasin nr 01/2009.
Tyg: Från Ohlssons tyger (tygkostnad ca 60 kr för denna).

Använde overlocken till ihopsömnad och coverpron till fållarna. Hade lite bekymmer med att det drog sig lite i fållarna. Tyger är ju väldigt tunt och halkigt. Dubbelvikt blev det inte snyggt men med tre tyglager gick det utmärkt, så jag körde på tre tyglager. Använde inställningarna 4-4-3 för trådarna, 3 för stygnlängden och diff 0,75. Någon som har en aning om vad jag borde ha skruvat på? Problemet var att det bildades en ås mellan de båda sömmarna om jag hade två tyglager. Det bullade liksom ihop sig. Så blev det inte med tre tyglager. Men i övrigt gick det bra och det blev inga hoppstygn.

Bra: att jag gillar färgerna i tyget, och tröjans modell. Lite annorlunda!

Mindre bra: finns några små justeringar att göra för att tröjan ska bli bättre. Har använt den idag och omlotten glider iväg lite. Att det tunna halkiga tyget inte var så lätt att sy i.


Min syhörna


Hurra, jag har en syhörna! Det fick plats under trappan. Ska fixa en bättre lampa och kanske en annan stol bara. Skrivbordet är från IKEA. I utrymmet som blev över under trappan fick barnen en myskoja. Det är en båt, husbil mm beroende på dagsform. 
Bredvid symaskinen syns toppen jag håller på och syr till mig själv. 

Har försökt publicera det här ända sedan i söndags men har bara fått felmeddelanden, så nu hoppas jag det fungerar.


Tårtkalas för gosedjuren

Nu är det tårtkalas för gosedjuren!Prinsessbakelse i grön velour från Ohlssons, rosa ros från Panduro, Vit virkad liten duk från Myrorna (5:-) vadd från Ohlssons. Sydde för hand, det kändes enklast.

RSS 2.0