Tävling hos Heimlaga

Hos Heimlaga kan man vinna ett par hemstickade yllestrumpor. Det vill jag göra! Jag vet redan vilken färg jag skulle välja om jag vinner.


Coverpro-premiär

Idag kände jag att det var dags att prova Coverpron. Okej, jag har testkört den innan, med tråden som satt i när den kom. Men nu har jag bytt trådfärg så nu känns det mer som på riktigt. Sönerna har tjatat i evigheter att deras kaniner fryser och vill ha tröjor. Idag kunde de äntligen sluta frysa.

Först ut är denna:
Coverpro-söm!

Sedan fick jag raskt order om att göra en till. Så här blev den.Sömmen på den orange blev inte alls lika fin i närbild, men det kom jag på varför efter att jag sytt klart. Jag hade råkat fippla till trådspänningsratten på den vänstra nålen. Ja ja, det var ju bara en kanintröja. Rätt ställe att göra misstagen på. ;-)

Mönster: Eget. Måttade på kanin och klippte lite på fri hand.
Tyg: Ekologiskt tyg (tummen upp!) från Mjuka tyger. Rätt tunt och kanterna krullar sig, men det är mjukt och skönt och filurerna är liksom ett med tyget.
Det bruna är Hilcointerlock.
Tråd: Bibbis

Att inte kunna hejda sig

Jag tänkte göra varsin ärtpåse till barnen. När jag började plocka med tygerna fanns det så många som ville bli ärtpåsar! Som tur var så tog ärtorna slut efter påse nummer 5. Det är svårt att göra saker med måtta!


Med på bilden är också en älskad familjemedlem. Han är med överallt. Och då menar jag överallt. En gång i tiden var han vit och hade mjuk fluffig päls.

De två övre tygerna är från Stoff och Stil och de tre nedre tygerna är från Ohlssons.
Fyllda med ekologiska gula ärter.

En helt vanlig muddbralla

Det första plagget som overlocken fick sy var en koboltblå muddbralla. Byxor i all enkelhet men det mest populära plagget här hemma. Vi hade inga i blått men nu har vi det!

Lite skrynkliga vid fototillfället...

Mönster: Från Yrväder
Storlek: ca 104
Material: Koboltblå velour Hilco från Nea Nobelle, blå mudd från Stoff och Stil. Matchande blå tråd från Bibbis.

Det är en fröjd att sy på overlocken istället för på vanliga maskinen!

Give and Get 4

Jag har kommit med i Give and Get omgång nr 4, där temat är "Sagolikt". Ska bli jätteskoj!

Här är mina svar på frågorna.

 • Vad pysslar du oftast och helst med som hobby och hur? Jag syr diverse men mest barnkläder.
 • Hur länge har du pysslat? Det var ganska precis 1 år sedan jag började sy barnkläder. Men en pysslig människa har jag nog alltid varit.  
 • Vilken typ av maskiner syr du på? Har sytt på min vanliga Husqvarna Viking Emma, men är sedan i förrgår även ägare till en Janome overlock 644D samt en Janome Coverpro. Hoppas bli kompis med dom. :-)
 • Vilket litet pysseltillbehör skulle du behöva? En sån där magisk penna som försvinner av sig själv. Ja alltså inte pennan utan det man ritat. ;-)
 • Någon annan hobby eller stort intresse? Scrapbooking pysslar jag också med.
 • Vilket är ditt favoritdjur? Det får nog vara katt.
 • Har du djur? I så fall vilket? Nej om inte dammråttorna räknas. ;-)

 • Är du allergisk mot något djur? I så fall vilket? Nej. Men jag är väldigt rädd för ormar.
 • Är du allergisk mot något annat? Nötter
 • Hur bor du? Hus eller lägenhet? Ett lagom stort radhus
 • Behöver du något litet till hemmet? I så fall vad? Funderar och funderar men kommer bara på saker som inte är så små, typ nytt köksbord. :-) Eller jo, uppdaterar nu efter att jag stått i köket. Jag skulle vilja ha snygga disktrasor. Gärna i turkost.

 • Vilken storlek har du på kläder? Jag är S i storlek, men är lång så om det är kläder till mig vill jag gärna ha lite extra långa ärmar och lite extra så att magen inte syns. Huvudmått ca 58.
 • Om du har barn? I så fall vilket kön, ålder och klädesstorlekar har de? Jag har tvillingpojkar som är 3,5 år. De är ca 103 cm långa så storlek 104 sitter bra just nu, 110 så finns det att växa i. De är smala så vi gillar bäst kläder som inte är så breda i modellen. Hattmått ca 54.
 • Favoritfärger och hatfärger? Gillar de flesta färger. Min ena son har rött, orange och rosa som favoritfärger, även blått. Min andra son har favoritfärgerna orange, blå och turkos. Både jag och barnen gillar glada kläder med färg. Brunt och marinblått som basfärger. Barnen har oftast bruna plyschbrallor och en färgglad tröja på sig. Jag själv klär bäst i svart, blått, grått, rött och rosa. De färger jag verkligen inte gillar är aprikos och korall. Har också lite svårt för beige på kläder.

 • Vilka material gillar du eller ogillar du? Syr mest i trikå. Syr även hattar i vanligt bomullstyg. Gillar inte såna där syntetiska tyger som liksom blir elektriska.
 • Vilka mönster på tyger gillar du bäst? All-over mönstrat typ kanintyget, är väldigt förtjust i landskapstyget, gillar randigt, stjärnor är jag också svag för. Gillar absolut inte camo-mönstrat.
 • Vilken typ av klädesmodeller är du mest förtjust i? Enkla modeller, men gärna med några coola detaljer. Barnen gillar mjuuuka kläder, så jeans och liknande är de inte särskilt förtjusta i. Plyschbrallor och tröja går bäst hem hos dom. Själv har jag oftast jeans och tröja (tröjor). Jag är lite frusen av mig. Barnen däremot fryser aldrig.
 • Retro, vintage, romantiskt eller annat? Lite av allt.
 • Pojk/flick eller unisex? Gillar unisexplagg. Tycker att pojkar kan ha rosa om det är rätt stil på plagget i övrigt. Volanger och sånt går bort. Även coola pojkplagg gillas med bilar, fyrhjulingar, motorcyklar och flygplan och sånt.
 • Nytt eller second hand? Tycker det är betydligt enklare att få tag i nya tyger än second hand. Det är så dåligt utbud där jag letar. Så det blir mest nytt.
 • Favoritsmak? Gillar mörk choklad, jordgubbar, hallon.
 • Favoritlukt? Snusa i barnens hår efter att dom somnat. Och sån där kall gnistrande klar luft en kall vinterdag.
 • Musiksmak? Typ det som spelas på Rix på morgonen när man kör till jobbet.
 • Favoritböcker? Kajsa Ingemarsson, Emma Hamberg, Martina Haag mfl författare. Läser oftast bara böcker på semestern och då i pocketform. Gillar inte deckare. Barnen har mycket böcker och vi läser varje dag för dem. De gillar Mamma mu, Bamse, böckerna om Halvan mm mm. Favoriterna växlar hela tiden.

 • Om min hemlige vän undrar något är det bara att skriva frågor så ska jag svara så gott jag kan.


  Vilken tur att granen stod kvar!

  Tomten gjorde ett återbesök!


  RSS 2.0