Gott nytt år!

Själv har jag avslutat 2008 med att beställa inte en utan två nya symaskiner. Så året 2009 kommer förhoppningsvis att bli ett bra sömnadsår.

Bilderna lånade från Skövde Symaskiner.

Syrran blir också varmÄven syrran fick en vetevärmare i julklapp, turkos med vita prickar.

Tyget är från Ohlssons, kardborren (ljusgrå) från Stoff och Stil, och vetet från Saltå Kvarn.

Strumpor i sista minuten

På kvällen den 23:e december blev dessa strumpor äntligen klara. De påbörjades sommaren 2005 om jag inte minns fel. Svärmor har broderat den ena (och blev klar jättesnabbt) och jag har segat på med den andra. För någon månad sedan tog jag mig i kragen och bestämde mig för att göra klart innan jul det här året.
Det är ett kit från Linea broderier, och det är broderat med halva korsstygn.

Värmande julklapp

Nu kan jag blogga om en julklapp som jag sydde för några veckor sedan. Mamma fick en vetevärmare med marimekkotyg.Jag ville sy en till mig själv också, och tyget räckte inte riktigt så jag skarvade med vit ekologisk bomull på mittendelen. Syns ändå inte när överdraget är på (se bild, ena värmaren är med överdraget på, andra utan).

Mönster: Eget
Material: Ca 1 kg vete per värmare, hel vete från Saltå kvarn. Marimekkotyg från lokal inredningsbutik, samt vitt ekologiskt bomullstyg från Ohlssons. Kardborre från Stoff och Stil.

Julkorv?

I paketkalendern idag återfanns en stekpincett från IKEAs barnavdelning. Ena sonen konstaterade att man tar korv med en sådan, och att hans kök inte hade några korvar. Sy två grillkorvar kändes som en lagom aktivitet i det influensasjuka hemmet. En raksöm, lite stoppning och så handsy ihop i båda ändarna.

Färgen blev dock lite väl röd... men men. Julkorv kanske? :-)


Material: röd velour från Ohlssons. Stoppningen är nog också från samma ställe om jag inte minns fel.

Man ska ha husvagn...

Ja ni vet sången "Man ska ha husvagn..." där alla hade likadana träningsoveraller? Här kommer vår version!


Två i storlek 104-110 och två i dockstorlek.


Ruben och Ruben leker modeller.

Material: Landskapstyg från Jofotex. Blå och röd mudd från Stoff och Stil.

Och så en matchande tröja till mamma. Jag har nog aldrig fått så många kommentarer och komplimanger för något plagg jag burit tidigare. En kollega hade tydligen ett liknande mönster som tapet på 70-talet. Där ser man.

Fast tröjan till mig har jag inte sytt själv. Det har Rafsen gjort. Om ni inte tittat in där förut, gör det. Särskilt ni som tidigare velat beställa kläder av mig (jag syr ju bara för husbehov). Hon syr superfina välsydda kläder!
Om ni tycker den sitter lite knöligt på mig så är det för att jag har en annan tröja under. Det var så kyligt på jobbet och jag är mer åt yllekoftahållet på vinterhalvåret egentligen. Älskar denna tröjan, men det är kanske inget man har på sig på en anställningsintervju. :-)

Ena sonens kommentar i morse var att pappa inte har en likadan tröja. Du måste sy en till pappa också, sa han. Pappan kände dock att han kunde avstå. ;-)

RSS 2.0