3xhaklapp

Som synes sydde jag dessa då snön fortfarande låg kvar. :-)

Det här är haklappar som jag sydde till trillingtjejer. Lika men ändå inte.Material: Röd, rosa och orange kantband från Stoff och Stil. Vaxduk från Ohlssons.
Mönster: Eget.

Mössa

Det här trikåtyget hittade jag på Ohlssons för ett tag sedan, för bara 19 kr/m. Fyndpris! Tyckte att det såg bekant ut. Ni som känner till Lingon och Blåbär, är detta deras tyg eller är det bara likt?Mössan blev för liten för mina pojkar så den gick iväg till en annan grabb. :-)


Lekparksbyxor i lime

Barnens ben har växt. Bara sådär. Man bli lika förvånad varje gång. :-)
Det här är lekbyxor, att ha i lekparken osv, där det inte passar med plyschbyxor som annars är barnens favoritbyxor.

Canvasbyxor kanske detta brukar kallas.


Framsida. Dubbla tyglager på knäna.


Detalj framsida. Stickningar med brun tråd.


Baksida.


Detalj baksida.

Material: Lime easycotton (Hilco) från Nea Nobelle. Det är ett mjukt bomullstyg med slitstyrka. Köpte förra året men det blev liggande. Brun tråd till stickningar.
Mönster: Detta är ursprungligen ett shortsmönster från Ottobre 3/2008, men jag tog storlek 80 på bredden och förlängde till långbyxor i storlek 110.


Vi byter hatt och mössa mot krokodil

Jag och Virkverket har gjort ett trevligt byte. Jag sydde en solhatt och en mössa till hennes son, och i min brevlåda kom en fantastiskt charmig krokodil. Fina bilder på hatten, mössan och dess nya ägare Ivar finns här.


Mössan jag sydde


Hatten jag sydde.

Krokodilen kom fram till oss idag, och den är fantastiskt charmig och välgjord. Den fick omedelbart stifta bekantskap med familjens två minsta medlemmar, Pillenos och Kanin. Dessa räknas faktiskt som familjemedlemmar, och har följt med barnen överallt i fyra års tid. (Pillenos var vit en gång i tiden!)


Krokodilen var lite hungrig när han kom fram. :-)

Tack Annika för ett jättekul byte!

En rosa brum-brum på väg, och en söker ägare

Den här mössan är just nu på väg till en kille som gillar rosa, bilar och vespor. Hoppas den ska passa!


baksidan


framsidan

När jag ändå höll på att trycka lite så blev det en extra mössa. Storlek 52-54 ca. Den sitter lite väl tajt på sonen som har nästan 54 cm runt huvudet. Finns bara i ett exemplar! SÅLD

baksidan


framsidan (eller hur man nu väljer att ha den)

+ Det är kul att göra mössor!
- Nu är det rosa tyget slut.

RSS 2.0