Brum brum i rosa

En mössa till en 4-årig kille som gillar bilar och rosa!


framsida


baksida (eller vilket man nu föredrar)

Mössan nådde sin nya ägare idag, och han gillade den. Det känns jättekul!

Give and Get tema vatten

Här kommer uppdaterade svar på frågorna till Give and Get.

  • Vad pysslar du oftast och helst med som hobby och hur? Jag syr diverse men mest barnkläder.
  • Hur länge har du pysslat? Det var vid jul för drygt1 år sedan jag började sy barnkläder. Men en pysslig människa har jag alltid varit.  
  • Vilken typ av maskiner syr du på? Har sytt på min vanliga Husqvarna Viking Emma, men är numera också ägare till en Janome overlock 644D samt en Janome Coverpro. Lär mig mer och mer om dessa hela tiden.
  • Vilket litet pysseltillbehör skulle du behöva? Nålar till overlocken.
  • Någon annan hobby eller stort intresse? Scrapbooking pysslar jag också med.
  • Vilket är ditt favoritdjur? Det får nog vara katt. Barnen är väldigt fascinerade av myror.
  • Har du djur? I så fall vilket? Nej om inte dammråttorna räknas. ;-)
  • Är du allergisk mot något djur? I så fall vilket? Nej. Men jag är väldigt rädd för ormar.
  • Är du allergisk mot något annat? Nötter
  • Hur bor du? Hus eller lägenhet? Ett lagom stort radhus
  • Behöver du något litet till hemmet? I så fall vad? Disktrasor önskade jag mig i förra omgången och det fick jag. Vackra paketsnören kanske. Servetter.

  • Vilken storlek har du på kläder? Jag är S i storlek, men är lång så om det är kläder till mig vill jag gärna ha lite extra långa ärmar och lite extra på längden så att magen inte syns. Huvudmått ca 58. Skostorlek 39.
  • Om du har barn? I så fall vilket kön, ålder och klädesstorlekar har de? Jag har tvillingpojkar som är (snart) 4 år. De är 105-106 cm långa så storlek 110 blir bra. De är smala så vi gillar bäst kläder som inte är så breda i modellen. Hattmått ca 54. Skostorlek 28.
  • Favoritfärger och hatfärger? Gillar de flesta färger. Min ena son har rött, orange, blått och rosa som favoritfärger. Min andra son har favoritfärgerna orange, blå och turkos. Både jag och barnen gillar glada kläder med färg. Brunt och marinblått som basfärger. Barnen har oftast bruna plyschbrallor och en färgglad tröja på sig. Jag själv klär bäst i svart, blått, grått, rött och rosa. De färger jag verkligen inte gillar är aprikos och korall. Har också lite svårt för beige på kläder.
  • Vilka material gillar du eller ogillar du? Syr mest i trikå. Syr även hattar i vanligt bomullstyg. Gillar inte såna där syntetiska tyger som liksom blir elektriska.
  • Vilka mönster på tyger gillar du bäst? All-over mönstrat typ kanintyget, är väldigt förtjust i landskapstyget, gillar randigt, stjärnor är jag också svag för. Gillar absolut inte camo-mönstrat eller leopard.
  • Vilken typ av klädesmodeller är du mest förtjust i? Enkla modeller, men gärna med några coola detaljer. Barnen gillar mjuuuka kläder, så jeans och liknande är de inte särskilt förtjusta i. Plyschbrallor och tröja går bäst hem hos dom. Själv har jag oftast jeans och tröja på vintern, och klänning/tunika med knickers på sommaren (typ Me&I medaljongklänning som är min favorit). Nu mot sommaren skulle barnen behöva påfyllning av shorts. Både mjuka modeller och såna som är lite mer sandlådevänliga.
  • Retro, vintage, romantiskt eller annat? Lite av allt.
  • Pojk/flick eller unisex? Gillar unisexplagg. Tycker att pojkar kan ha rosa om det är "rätt stil" på plagget i övrigt. Volanger och sånt går bort. Även coola pojkplagg gillas med bilar, fyrhjulingar, motorcyklar och flygplan och sånt.
  • Nytt eller second hand? Tycker det är betydligt enklare att få tag i nya tyger än second hand. Det är så dåligt utbud där jag letar. Så det blir mest nytt.
  • Favoritsmak? Gillar mörk choklad, jordgubbar, hallon.
  • Favoritlukt? Snusa i barnens hår efter att dom somnat. Och sån där kall gnistrande klar luft en kall vinterdag. Eller nu på våren, första doften av grillat.
  • Musiksmak? Typ det som spelas på Rix på morgonen när man kör till jobbet. Schlager.
  • Favoritböcker? Kajsa Ingemarsson, Emma Hamberg, Martina Haag mfl författare. Läser oftast bara böcker på semestern och då i pocketform. Gillar inte deckare. Barnen har mycket böcker och vi läser varje dag för dem. De gillar Mamma mu, Bamse, böckerna om Halvan mm mm. Favoriterna växlar hela tiden.

  • En till barndesignad mössa

    H, han som gjorde den randiga mössan med vespan på, han ville göra en mössa till. Rosa har alltid varit något av en favorit hos honom. Nu valde han inte helt otippat det rosa tyget.



    Ormar skulle det vara på baksidan av mössan. Fram skulle det stå hans namn och så skulle det vara en vespa. Tryck i svart blev det. Han var jättenöjd med sin nya mössa.

    På bilden har han på sig baksidan framåt.

    Tyg: Rosa interlock från Hilco, Nea Nobelle.
    Svart tryckfärg och klichéer från Panduro. Ormen och vespan från en sats med flera klichéer, bokstäverna från en sats med alfabetet.

    Mössor designade av barnen

    Ena sonen kom och sa att han inte har någon mössa som matchar nya vårjackan. Hans eget förslag var att sy en mössa. Han valde tyg som matchade och sedan valde han vilket tryck det skulle vara på. Jag tycker det blev riktigt bra. Inget jag skulle valt om jag fått fria händer, men det är roligt när barnen får utrymme att skapa.


    Mönster: På fri hand.
    Tyg: Turkos interlock, Hilco, från Nea Nobelle tror jag.
    Tryck: Kliché från Panduro, svart textilfärg från Panduro.
    Overlockmaskinen till att sy ihop mössan.
    Den blev något stor men passar. Sonen är mer än nöjd!

    Sedan var det då dags för andre sonen att önska sig en mössa. Motorcyklar ville han ha på sin. Orange tyg med röda motorcyklar på, var hans förslag. Det tror jag hade blivit jätteläckert! Det orange tyget räckte dock tyvärr inte till en mössa så det blev ett annat alternativ. Han blev inte riktigt nöjd.




    Tyg: Detta tyg köpte jag år 2005 på Ohlssons tyger. Höggravid med tvillingar och klädlös. Jag sydde mig ett linne utav detta tyg. När barnen föddes hade jag ett enda par byxor som passade, ett par mintgröna mammamjukisbrallor i trekvartslängd. Samt ett linne i detta randiga tyg, och ett annat linne som var svart-vit randigt. Det var de enda tre plagg jag kom i. Tur man var sjukskriven vid det laget! ;-)
    Tryck: Kliché från Panduro och samma färg som ovan.
    Mönster: Frihand, men lite mindre än döskallemössan.

    Apig bralla i kanelbullefärg

    Ett par till brallor från samma mönster som tidigare. Detta par blev neutrala i färgen. Aptrycket blev mycket lyckat på dessa byxor.


    Ja kolla- snön har smält bort på en fläck på baksidan av huset!

    Material: beige velour, samma som jag använde till kanelbullen. Från Hilco, köpte från Tygpyssling tror jag. Det var så länge sedan. Apan är från Panduro och likaså den bruna textilfärgen.

    Randig bralla



    Det blev en randig velourbralla sydd häromdagen. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte med när jag duttade dit ett rött monster, man ser ju inte att det är ett monster, men det får väl duga. Man lär av misstagen. Gillar att ha något där i alla fall så att barnen ser skillnad på fram och bak. Det där med lappen bak har inte riktigt gått in, men alla former av figurer ska definitivt vara fram!



    Tyg: Velour från Ohlssons tyger. Randigt i vitt-orange-rött. Fanns i fyra olika färgställningar.
    Resår: Midjan 3,5 cm bred resår, nedtill 1,3 cm bred resår.
    Mönster: Samma som till solgula monsterbrallorna fast lite omgjort igen. Nu tror jag att det är perfekt!
    Storlek: Förlängde lite till, nu är det 110 enligt mig.

    Kycklingar med coola frisyrer

    Här har det tillverkats kycklingar idag! Jag och två stycken snart fyraåringar åstadkom detta.




    Söta eller hur?



    Materialsats från Panduro.

    Min Give

    Här kommer sent omsider bilder på min "Give" från senaste Give and Get-omgången. Temat var Sagolikt. Jag fick Pyssel på Torp att skicka ett paket till.


    Hennes två barn fick varsin solhatt till sommaren. Båda med tema "sagolikt". Hon själv fick ett fodral till stickor och virknålar. Tyget blev ett härligt färgglatt bomullstyg från Hilco. Ett mönster på overaller, och hattmönstret fick hon med. En påse ekologiskt smågodis, en sagobok, och 10 st knappar också.


    Ett fodral för stickor och virknålar. Gunilla Axén-tyg samt rosa bomullstyg.


    Stickfodralet ihoprullat.

    Vad Pyssel på Torp tyckte om sitt paket kan man läsa här.

    Mitt paket som jag bloggat om här fick jag från Jnydesign.

    Det var jättekul att vara med på detta byte!

    RSS 2.0