Flygplan och helikoptrar

Hittade det här härliga tyget på Ohlssons.

Flygis

Vad kan Maria ha sytt av det då, undrar ni kanske?


Japp, rätt gissat.

Flygis

Hatt!

Jeansshorts

Har sytt två par jeansshorts, ganska likadana, men visar bara ett par för de andra måste göras om lite i midjan där jag tänkte fel.

Shorts

Shorts
Detalj framficka

Shorts
Ena bakfickan

Shorts
Andra bakfickan

Shorts
Reglerbar resår i midjan

Material: Mjukt jeanstyg från Ohlssons. Detta tyg för 62,50 är nog det bästa tygköp jag gjort. Det har alltså blivit två par barnshorts, en vuxenkjol, två barnhattar samt två dockhattar. Har en snutt över av tyget också. Valde "jeans-orange" tråd och är jättenöjd med det valet.

Mönster: Aqua shorts i Ottobre design nr 3/2008. Storlek 80 på bredden och storlek 98 på längden. Fast jag gjorde reglerbar resår i midjan. Jag är mest nöjd med de köpebyxor som har den lösningen så jag gjorde det även på dessa. Det är bara att sy ett knapphål och en knapp och dra igenom resåren.
Detaljerna på bakfickorna är inspirerade av Yrväders jeans. Är ni förresten intresserade av att köpa snygga unika kläder ska ni spana in hennes blogg!

Bäst: att barnen som saknade jeansshorts nu har! De blev bra och jag är nöjd med att jag lade extra tid på att göra alla stickningar även om det tog tid.

Sämst: att jag ångrar att jag inte valde orange tråd i min kjol. Samt att jag önskar att jag hade en overlock. Det tar tid att sy raksöm för att därefter sicksacka kanterna när man hade kunnat göra det i ett enda moment med en overlock.

Smurfig hatt

Denna i storlek 1-2 år, present till lilla kusin K. Med knytband enligt önskemål.
Smurfig hatt

Det kom inte med på bilden men den har turkos insida lika som denna.

Smurfturkosa manchesterbrallor

Det här turkosa manchestertyget gick jag och klämde på säkert tre gånger inne på Ohlssons tyger innan jag köpte det. En härlig turkosblå färg som råkar vara nästan samma nyans som smurfarna. Med detta i bakhuvudet föddes idén till dessa byxor.

Smurfbrallor
Byxornas framsida. Uppvik för flexibel längd och längre användningstid.

Smurf
Detalj av fickan på framsidan.

Smurfbrallor
Byxornas baksida.

Smurf
Detalj av smurfig bakficka.

Mönster: Jag utgick från mönstret på Aqua shorts i Ottobre design nr 3/2008. Ritade av storlek 80 (!) på shortsen och förlängde sedan benlängden till byxlängd 98/104. Som många konstaterat förut: Ottobre är breda i modellerna! Gjorde smurftyg på insidan av benet nedtill så att det blir snyggt uppvik. Valde att sy reglerbart resårband i midjan då jag tycker att det är mest praktiskt på barnbyxor.

Material: Turkosblå manchester från Ohlssons tyger. Matchande sytråd. Smurftyg äkta 70-tal. Total materialkostnad för byxorna ca 50 kr.

Titta noga nu mamma!

Dotra din har jeanskjol!

kjol

kjol

Så här ser den ut på, kjolen som jag bloggade om här.

(För er oinvigda: mamma köpte en jeanskjol till mig när jag var, tja, 10 år kanske? Den kjolen vägrade jag ha, trots att mamma verkligen försökte få mig att gilla den. Jag vägrade för övrigt bära vanliga jeansbrallor också större delen av min uppväxt. Jeans var för hårt. Mjukisbyxor levde jag i.)

Vad växer i buskarna?

Jo jag har sytt två solhattar till, jag erkänner. :-)

Hattar

Jag tyckte att det fanns ett behov av lite mer neutrala hattar som komplement till alla mönstrade jag sytt tidigare.

Material: Ljusare mjukt jeanstyg från Ohlssons. Köpte en stor stuvbit för 62:50 och den har hittills räckt till två barnsolhattar, två docksolhattar och en omlottkjol till mig. Har ca 1 meter kvar av det ändå, så det måste jag säga var ett riktigt bra tygköp!

Mönster: mitt vanliga solhattmönster, modifierat från Allt om handarbete nr 7 2007.

Idag sken solen och barnen hade på sig smurfhatt och Pippihatt (barnens egna val). Hur fint som helst!

RSS 2.0