Uggletröja

Sommarfräsch kombination om jag får säga det själv. Minns inte riktigt om jag sett just denna kombination i någons blogg, det kan hända att jag fått inspirationen från någon annan. Ge mig gärna ett tips i så fall så kan jag länka till dig!

Material: Vitt tyg med röda ugglor från Jofotex. Turkos muddväv från Ohlssons. Storlekslapp 104 i nacken. Barnen har ju lärt sig att lappen ska vara bak i kläderna så det går inte så bra med hemsydda utan lapp.

Mönster: Samma som till sköldiströjan. Syr på muddkanterna "osynligt". Klipper en 5 cm bred bit av muddväven. Syr på räta mot räta. Viker över kanten och syr från rätan, så nära muddkanten det går. Klipper rent från baksidan. Snyggast om man har tygets färg på övertråden och muddvävens färg på undertråden i sista steget.

Bäst: att kombinationen blev så sommarfräsch och lyckad.

Sämst: att jag återigen lyckades sy på en ärm räta-mot-aviga och var tvungen att sprätta. Att det ska vara så svårt!

Kommentarer
Postat av: Y

jättesnyggt! Jag lät bli att beställa ugglor men den där tröjan och cirrus pyjamas får mej nästan att ångra mej. Här är det min man som lämnar på dagis som sätter på kläderna bak och fram för att det saknas lapp....

2008-06-12 @ 12:18:39
URL: http://syltigochsaftig.blogspot.com
Postat av: Jenny

Superfint med rött och turkost. Verkligen lyckad färgkombo. (Det där med ärmen känner jag igen - att man aldrig lär sig...)

2008-06-12 @ 16:30:20
URL: http://www.kajsakavat07.blogspot.com
Postat av: Mamma

Du som skojat så mycket om slöjdlektionerna med Kristina. Försökte med glimten i ögat härma frökens skånska då hon sa att ni skulle sy rätsida mot rätsida.

Mycket läcker kombination på denna uggletröja!

Kanon!

2008-06-12 @ 19:17:02
Postat av: Isa

Jättesnygg färgkombination! Jag säger det igen, herregud vad du kan sy människa!Hoppas att du utökar en vacker dag och startar en ny klädkedja för barn!

2008-06-13 @ 06:45:42
URL: http://isas.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Jag har inte sett denna färgkombo på ugglor tidigare. Mycket snyggt iallafall!!!!

2008-06-13 @ 07:10:49
URL: http://mimmid.blogspot.com
Postat av: systerA

Jag dånar....kära värld vad du är duktig!! En, 1 one, uno tröja är vad jag hittils åstadkommit. Fått för mig att det är megabökigt. Har finfint kanintyg som väntar på att bli något. Ev kaniner fram och bak, turkosa ärmar med ornage kanter?Kram på dig och hoppas ni mår så bra det går trots er stora sorg. /A

2008-06-13 @ 10:22:44
URL: http://davidsmamma.blogspot.com
Postat av: Maria

Tack alla rara! Jag rodnar nästan.Syster A: Vilket sammanträffande, jag har just turkosa kaniner och orange muddväv på tork, satt och klurade lite på det igår och kom fram till att det kanske var en vågad men ändå lyckad kombination. Får se om jag tar och provar den. Eller jag kanske får se en i din blogg först? :-)

2008-06-13 @ 20:17:00
URL: http://mariashemmapyssel.blogg.se/
Postat av: systerA

Maria: Jag är urusel på att blogga det jag syr. Skulle ju för hundra år sedan göra en syblogg....vart tog den vägen?! sEv blir det kanske turkos muddar istället, har inte betsämt mig än.Kram A

2008-06-16 @ 10:18:09
URL: http://davidsmamma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0