Tryckknappsfobi

Jag har fram till nu undvikit att banka tryckknappar. Har liksom räknat med krångel så jag har helt enkelt inte vågat mig på det. Idag testade jag. Det var precis som jag trodde: jättekrångligt! Den första knappen blev sönderbankad men dom andra tre gick hyfsat. Har ni några husmorstips på lager? Hur gör man? Räcker två tyglager eller måste det vara tjockare emellan? Jag märkte att man måste banka rätt hårt med hammaren för att de ska fästa ihop ordentligt. Jag ska försöka lära mig så att jag kan sy kläder som kräver tryckknappar har jag tänkt. Och så en fråga till: vilket märke är bäst/enklast/billigast osv?

Kommentarer
Postat av: Carolina

Jag använder S&S-knappar. Tycker de funkar bra när man sätter dem i kantad trikå, funkar sämre att sätta mitt i trikåtyg då de skär sönder tyget. Mitt bästa husmorstips är en tång och efterbank med hammare, dock är det viktigt att inte banka för hårt.

Här har jag skrivit om min tång: http://carolinas-blogg.blogspot.com/2007/12/tng-fr-tryckknappar.html

2008-08-30 @ 09:39:27
URL: http://www.carolinas-blogg.blogspot.com/
Postat av: Spenatmamman

Jag använder en tång från Prym, den funkar superbra! Förstås med Pryms knappar men också bra på Stoff och Stils tycker jag. Inget efterbank behövs!

2008-08-30 @ 11:06:45
URL: http://minapyssel.wordpress.com
Postat av: Lenita

jag anv mej av stoffochstils tryckknappar, jag köpte storpack då jag ansåg att dets kulel behövas endel till twins i bodyålder då. då blev det verkligen kanonbilligt stpris, dock en liten slant just då. men i längden, jag har mängder kvar =)

dom får man ju banka i med verktyg o hammare, men jag har köpt en jättesöt liten hammare på JULA. kort skaft och man får kraft i bera ett slag, mycket lättare än stor amed långt skaft....

2008-08-30 @ 11:23:03
URL: http://liemel.blogspot.com
Postat av: Liza

Jag kör med stoff och stils tryckknappar, köpte oxå storpack precis som Lenita, 500 set á 60 öre st jämfört med pryms som kostar 4.5 per set:o

Dessa har räckt i dryga halvåret och då syr jag ju ändå en hel del. Jag sätter dom i kantbanden på bodys - 4 lager tyg, men jag har även provat på omlotthoodies 2 lager tyg. Jag tycker dom funkar kanonbra, det jag försöker göra är att trycka igenom taggdelen så mkt som det går, så man på andra sidan "känner" taggarna och passar in den andra delen. Och träning ger färdighet, jag bankar nog sönder 1 på 20 numera, om jag bara koncentrerar mig.

2008-08-30 @ 12:22:14
URL: http://smayrvader.blogspot.com
Postat av: Malin

Jag har bara bankat tryck-knappar i träslöjden då jag gjorde läderarmband. Vill minnas att det krävdes en hel del bankande... Skulle gissa att det beror på vad man köper för sort osv...

2008-09-06 @ 20:43:58
URL: http://zyzter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0