Snygg tvillingsöm?

För att fålla upp nederkanten på en tröja kan man använda sig av tvillingnål. Jag har provat flera varianter och kommit fram till vad som blir snyggast. Om jag bara syr en vanlig söm med tvillingnålen så tycker jag att sömmen bubblar sig lite, tyget dras ut liksom. Lättar man på pressarfotstrycket så blir det bättre. Men allra bäst resultat blir det om man lägger två pappersbitar under pressarfoten, så att nålarna går emellan. Sömmen blir då som finast.Nu undrar jag om det finns något enklare sätt? *skrattar* Det är ju ganska krångligt att sy med dessa papperslappar, man ser liksom inte riktigt att sy rakt. Har ni några supertips så är jag tacksam!

Kommentarer
Postat av: rino

tack för tipset, jag ska prova det.

Tyvärr har jag själv inga tips att komma med, har typ slutat sy sånt som kräver tvillingsöm för jag är SÅÅÅ trött på att det blir fult (mest hoppstygn på ena nålen för mig)

2008-08-18 @ 21:06:08
URL: http://rinosyr.wordpress.com
Postat av: Sara

det ska provas, tack! kanske om det skulle finnas genomskinligt papper ;)

hittade just hit, ska titta pa lite tidigare inlägg ochsa.

/Sara

2008-08-19 @ 21:28:11
URL: http://ikketikketheo.wordpress.com/
Postat av: áYeliqa

Har du en overlock?

Jag brukar först kasta kanten med overlocken innan jag viker in fållen och syr med tvillingnälen. Jag känner med fingret framför pressarfoten så jag vet vart kanten är och det fungerar riktigt bra. Tunnare tyger är det svårare än de lite kraftigare.

2008-08-20 @ 21:30:50
URL: http://tokigtalikt.blogspot.com
Postat av: Maria

áYeliqa: Har tyvärr ingen overlock. :-(

2008-08-21 @ 11:07:46
URL: http://mariashemmapyssel.blogg.se/
Postat av: Malin

Hur trär man maskinen då man syr med tvillingnål? Trär man båda trådarna i samma?

2008-08-22 @ 18:48:18
URL: http://zyzter.blogspot.com
Postat av: Maria

Malin: På min maskin så trär man båda trådarna i samma spår fram till nålen. Jag har en extra pinne att sätta en trådrulle till bredvid den andra. Maskinen inställd på vanlig raksöm.Eller förresten, nästan trädd lika, men dom visade mig på Husqvarnabutiken att trådarna gärna skulle gå på varsin sida om "plattorna", men jag har trätt i samma spår också och det verkar fungera lika bra.

2008-08-22 @ 23:07:35
URL: http://mariashemmapyssel.blogg.se/
Postat av: Angelica Karlsson

hej! ska börja sy med tvillingnål, men jag fick inte med någon extrapinne att sätta den andra trådrullen på, vet nån vart man kan köpa en? har en singer maskin!

2010-04-19 @ 16:15:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0