Bandana/dreglis/scarf/bib

Dom har säkert fler namn än så. :-)

Som jag skrev igår så tänkte jag öva på att banka i tryckknappar. Så jag sydde dessa dreglisar. Vill ju inte testa tryckknappar för första gången i ett avancerat plagg som man riskerar att förstöra. Bankandet gick sådär, så jag behöver nog öva lite mer innan jag vågar mig på en body eller liknande.Material: Turkosa kaniner från Jnydesign, regnbågsrandigt från Stoff och Stil, turkos fleece på baksidan från Ohlssons, tryckknappar från Prym. Var svårt att välja tyger, hade lätt kunnat sy 5-6 till olika. Men jag hade bara turkos fleece hemma så jag utgick ifrån det när jag valde tyg till framsidan.

Mönster: Allt om handarbete. Verkar lite tjockt med fleecen på baksidan men det är så enligt mönstret. Meningen är att när barnet dreglar så blir trikåtyget på framsidan vått medan det våta inte går igenom fleecen. Därför förblir barnets tröja torr. Är ju lite obehagligt (och kallt) för de små när tröjan blir helt blöt framtill.

Vad jag önskar att jag hade upptäckt detta när mina barn dreglade. Mycket snyggare med en sån här i halsen jämfört med de haklappar vi hade.

Kommentarer
Postat av: Katarina

Tång säger jag bara...hur smidigt som helst! :-)Fast du verkar ha en annan variant på knappar än jag sett innan. Snyggt!

Postat av: Sofia

Fina dreglisar, de är roliga att sy! Ang. tryckknappar så hade jag fobi precis som du innan jag köpte mig en tång för att pressa fast dem. Det är lätt och blir bra resultat. Finns ju Prym-tänger om det är sådana knappar du använder. Jag köpte däremot en billigare variant av Bibbi, http://www.sysidan.se/company/view.htm?ID=10,

den passar till både Pryms knappar och Stoff och stils. Jag använder mig mest av stoff och stils pga bra pris.

2008-08-30 @ 21:09:27
URL: http://gullhjarta.blogspot.com
Postat av: Helena

Vad jättemycket fina saker du sytt!Jag är ute efter ett mönster till en sådan här dreglis. Kommer du ihåg vilket nummer av Allt om handarbete det fanns med i?

2008-08-31 @ 21:48:45
URL: http://lillofant.blogspot.com
Postat av: morvern

Hej! Du är en av de 5 bloggarna som "gör min dag"!

:) Se min sida om du vill nominera 5 egna bloggar.

2008-09-03 @ 22:13:41
URL: http://morvernpysslar.blogspot.com
Postat av: Maria

Helena: Ursäkta att svaret har dröjt. Mönstret är från Allt om handarbete 3/2007.http://www.alltomhandarbete.se/page88.aspx?recordid88=19

2008-09-05 @ 09:07:06
URL: http://mariashemmapyssel.blogg.se/
Postat av: Emma

Jättefina! Har också tittat på samma mönster, blev det bra med en "större" framsida än baksida? Det fanns mycket fint att titta på här, jag tittar in snart igen! (Och länkar till dig sålänge)

2008-10-23 @ 18:23:27
URL: http://mexam.wordpress.com/
Postat av: Maria

Emma: Jag tror att det blev bra, jag gav bort dom i present så jag vet inte riktigt. :-)

2008-10-25 @ 18:11:51
URL: http://mariashemmapyssel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0